Jadłospis
Treść
Alergeny zostały wytłuszczone zgodnie z załącznikiem Nr 2 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.
Dzień tygodnia |
Obiad |
Kalorie |
13.06.2022 Poniedziałek |
I danie: Zupa z soczewicy z kiełbasą (kiełbasa wiejska, marchew, seler, por, pietruszka, soczewica), chleb pszenny (mąka pszenna) Gramatura: 300g II danie: Makaron z serem (ryż, łopatka, pomidory, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna) Gramatura: 500g Kompot owocowy – 200ml Brzoskwinia – 80g |
238 kcal
385 kcal 46 kcal 42 kcal |
14.06.2022 Wtorek |
I danie: Zupa koperkowa z makaronem (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, koper, makaron (mąka pszenna, jaja), śmietana, jogurt), chleb pszenny (mąka pszenna) Gramatura: 300g II danie: Zraz z pieca (łopatka, udowe z indyka, jaja, mąka pszenna), ziemniaki, surówka z młodej kapusty (kapusta młoda, pomidor, ogórek, cebula czerwona, rzodkiewka) Gramatura: 500g Kompot owocowy – 200ml Truskawka – 100g |
193 kcal
419 kcal
46 kcal 39 kcal |
15.06.2022 Środa |
I danie: Rosół z makaronem (wywar drobiowy, marchew, pietruszka, seler, por, makaron (mąka pszenna, jaja)), Gramatura: 300g II danie: Gulasz z indyka (filet z indyka, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy), ziemniaki, fasolka szparagowa Gramatura: 300g Kompot owocowy - 200ml, Jabłko - 80g |
199kcal
424 kcal
46 kcal 34 kcal |
16.06.2022 Czwartek |
BOŻE CIAŁO |
|